SKolbild med logo

Våra utbildningar

Mönsteråsgymnasiet är den lilla skolan med stora möjligheter där elever och personal har ett nära samarbete för att alla ska nå sitt individuella mål. Här finns åtta nationella gymnasieprogram och fyra introduktionsprogram.

Yrkesprogram ger dig ett yrke direkt efter studenten. Samtidigt kan du alltid läsa kurser som ger grundläggande behörighet till universitet och högskola under din gymnasietid. Vissa yrkesprogram ges som lärlingsutbildning eller är kopplade till Teknik College, vilket betyder att en del av din gymnasieutbildning sker på en arbetsplats.

De högskoleförberedande programmen gör dig förberedd att fortsätta plugga på universitet och högskola efter studenten, men du får ingen färdig yrkestitel.

Introduktionsprogram finns för dig som inte är behörig att söka övriga program.

Våra program

Bygg- och anläggning (BA)

Tycker du om att jobba praktiskt? Gillar du att arbeta både inomhus och utomhus? I så fall är bygg- och anläggningsprogrammet något för dig.

Läs mer

El- och energi (EE)

Tycker du om att jobba praktiskt med el och tekniska apparater? Vill du lära dig om hur framtidens energiförsörjning ser ut? Då borde du söka till el- och energiprogrammet.

Läs mer

Försäljnings- och service (FS)

För att möta den nya handelns snabba utveckling har vi valt att satsa på näthandel som en egen profil. Här utvecklar du din förmåga att möta kunder och att kommunicera verbalt och skriftligt via olika medier.

Läs mer

Industritekniska (IN)

Tycker du om att jobba praktiskt med svetsning, svarvning, fräsning eller mekaniskt arbete? Vill du lära dig om hur man arbetar inom modern industri? Då kan industritekniska programmet på vara något för dig.

Läs mer

Naturvetenskap (NA)

Naturvetenskapsprogrammet ger en god grund för dig som vill fortsätta studera vidare efter gymnasiet, inte bara inom det naturvetenskapliga området. Du får använda din nyfikenhet, utmana din kreativitet och träna din analytiska förmåga.

Läs mer

Samhälle (SA)

Har du ett stort intresse för samhällsfrågor? Letar du efter en gymnasieutbildning som ger dig en bred grund för vidare studier? Då är samhällsvetenskapsprogrammet rätt för dig!

Läs mer

Teknik (TE)

På teknikprogrammet får du både teoretiska kunskaper om tekniska funktioner och utvecklingen av dessa i samhället samt mer praktiska kunskaper inom teknikområdet.

Läs mer

Vård- och omsorg (VO)

Vill du ha ett arbete med mycket variation och stora möjligheter att jobba med allt från barn och yngre till äldre personer? Då ska du välja att utbilda dig till undersköterska hos oss!

Läs mer

Introduktion (IM)

Saknar du ett eller flera ämnen för att komma in på ett yrkes- eller högskoleförberedande program? Introduktionsprogrammen ger dig möjligheter!

Läs mer

Sidan granskad 15 januari 2024