Svetsbild

Industritekniska programmet (IN)

Tycker du om att jobba praktiskt med svarvning, fräsning eller svetsning ? Vill du lära dig om hur man arbetar inom modern industri? Då kan industritekniska programmet vara något för dig.

Här arbetar du både teoretiskt och praktiskt. Du får läsa om hur olika material kan formas och sammanfogas. Du får träna på hur mekaniska delar arbetar tillsammans och hur man ser till att de håller länge. Du får också veta hur man gör för att hålla sig frisk och inte skadas på sin arbetsplats. Allt som du läser om i teorin testar du sen praktiskt i våra verkstäder som innehåller svetsar, fräsar, svarvar och en mängd olika verktyg. Du kan bli CNC-operatör, CAD-ritare  eller kanske något annat yrke som du förut inte ens visste fanns.

Du får under utbildningen flera nödvändiga certifikat som är användbara i arbetslivet. Exempel på detta är Heta arbeten och Mobila arbetsplattformar.

På industritekniska programmet ingår minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, där du får lära dig hur det går till i arbetslivet på något av våra samverkande företag.

Industritekniska programmet är kopplat till Teknik College, det innebär att skolan har ett samarbete med företag inom den tekniska branschen. Går du industritekniska programmet kommer du vara med och bygga framtiden!

Timplan IN-programmet

 

  • Inriktning

Sidan uppdaterad 15 januari 2024