Kretskort

El- och energiprogrammet (EE)

Tycker du om att jobba praktiskt med el och tekniska apparater? Är du sugen på att jobba inom de elkrafttekniska områdena? Då kan el- och energiprogrammet på Mönsteråsgymnasiet vara något för dig.

Här arbetar du både teoretiskt och praktiskt. Du får läsa om hur elektricitet fungerar, hur den används och även lära dig vad som kan gå fel. Elsäkerhet är den viktigaste delen, som alla människor borde kunna mer om. Allt som du läser om i teorin testar du sedan praktiskt på våra övnings- och laborationsutrustningar. Du kan bli elmontör, installations- och industritekniker eller något annat yrke, som du kanske inte ens visste fanns.

Du får under utbildningen flera nödvändiga certifikat som är användbara i arbetslivet. Exempel på detta är Heta arbeten, Mobila arbetsplattformar, Ställningsbyggnad.

På el- och energiprogrammet ingår minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, där du får lära dig hur det går till i arbetslivet på något av våra samverkande företag.

El- och energiprogrammet är kopplat till Teknik College, det innebär att skolan har ett samarbete med företag inom den tekniska branschen. Går du el- och energiprogrammet kommer du vara med och bygga framtiden!

El-och energiprogrammet 2023

Inriktning

Sidan uppdaterad 15 januari 2024