Elevintervjuer

Tilde & Siri elever på SA

Tilde Karlsson, Kalmar/Mönsterås, och Siri Lindqvist, Fliseryd, går tredje året på Samhällsvetenskapsprogrammet.

– Det bästa med vårt program är lärarna och studieresorna. Vi har besökt Stockholm, Malmö och Göteborg och gjort samhällsrelaterade studiebesök, bl. a. har vi besökt Sveriges riksdag, Polismuseet, Göteborgs stadsmuseum och en synagoga i Malmö. Båda två känner att de har valt rätt utbildning.
– Samhällsvetenskapsprogrammet ger många möjligheter. Jag skulle vilja jobba med ekonomi eller juridik, jag står mellan ett val där, säger Tilde. Det händer mycket på skolan, elevkåren är aktiv. Att vi är lite färre elever på skolan gör att ens egna åsikter lättare kommer fram.
– Det är en bred utbildning där du kan bli nästan vad du vill. Jag ville först bli brandman, men känner idag att sjuksköterska passar mig bättre. Jag trivs bra, det är en lagom stor skola där man kan vara sig själv, säger Siri.