Eleverna om programmet

Vad säger eleverna om programmet

Love Jarvisson, Mönsterås, går andra året på Industritekniska programmet:

Love jarvisson

Möjligheterna är goda att få ett jobb med bra lön efter utbildningen. Min förhoppning är att bli svetsare. Vi varvar teori och praktiska moment, det är svetsning och att lära sig grunderna i att svarva och fräsa. Under första året ingår det att göra en grill, vilket innefattar många olika arbetsmoment. Jag valde Mönsteråsgymnasiet för att jag hört att industriutbildningen är bra, att det är bra lärare och ville inte pendla till Kalmar eller Oskarshamn.

Linnéa Reidner, Mönsterås, går andra året på Industritekniska programmet.

Linnea Reidner

Det var helt oväntat att det blev det här programmet för mig. Jag läste upp mina betyg på introduktionsprogrammet och fick samtidigt testa yrkesprogrammen. Jag fick prova att svetsa och fastnade verkligen för det här. Utbildningen leder också till bra möjligheter att få jobb. Jag skulle vilja jobba som underhållsmekaniker.

William Jonsson, Mönsterås, går tredje året på Industritekniska programmet.

William jonsson

Jag hade en kompis som gick industriprogrammet och så fick jag testa och ha praktik här när jag gick på IM. Jag vill gärna ha ett lite tyngre jobb, det är min grej. Framför allt har jag fastnat för TIG-svetsning, jag har haft lätt för det och fått göra det när jag varit ute på praktik. I tvåan var vi ute åtta veckor, uppdelat i två omgångar. Det gäller att vara aktiv på din praktik och visa vad du kan. Jag har gjort mina praktikperioder på Groth Kaross och hoppas få jobb där efter utbildningen