Superelever i Mönsterås

Detta beröm får Mönsteråsgymnasiets elever av Katarina Harrison Lindbergh  som skriver på sin blogg som finns att läsa här

Vidare skiver Katarina enligt följande på sin blogg nedanstående text är citat direkt ur texten enligt ovanstående källhänvisning

"Trogna läsare av den här bloggen minns kanske hur jag sågade några usla elever i Kalmar för ett par år sedan. De satt och kastade lappar, pratade, kollade mobilerna och betedde sig allmänt störigt medan Dick föreläste. Genom sitt agerande skämde de ut sig själva, sina lärare, sina föräldrar, skolan och hela Kalmar. Människor i tonåren vet bättre än att larva sig under föreläsningar. Nala, tre år imorgon, kan detta.

Men, detta är historia. Och det hände i Kalmar. Igår föreläste Dick om medeltiden på gymnasiet i Mönsterås, en liten ort några mil norr om Kalmar.

Det var en helt annan grej. Inte en rörelse i publiken. Inget snack. Inget pulande med mobiler. Inga dumheter över huvud taget. Bara prima elever så långt ögat kunde nå.

Vi drar slutsatsen att Mönsteråsgymnasiet är en jättebra skola, med trevliga och begåvade elever och med duktiga och inspirerande lärare. Förmodligen är människor i Mönsterås helt enkelt väldigt bra överlag. Superelever uppstår ju inte i ett vakuum. Mönsterås skulle kunna marknadsföra sig som Mönsterstaden Mönsterås. Jag menar allvar.

Om jag hade barn och bodde i trakten av Mönsterås skulle jag sätta mina barn på den skolan. Den  var liten, ren, prydlig och fin på alla sätt. Till och med toaletterna var välhållna."

Publicerad 2015-09-07