Besök från Mainburg Tyskland

På Måndagskvällen den 4 juni ankom 11 st elever och lärare från Södra Tyskland till Mönsterås för att starta det utbyte som har planerats under ett år.

Vid höstterminsstarten 2011 så besökte Språklärarna Sebastian Schraml och Alexandra Knott från Gabelsbergs gymnasium i Mainburg södra Tyskland sina kollegor Björn Bäckström och Sylvia Stark från Mönsteråsgymnasiet.  Detta möte var starten till ett gemensamt utbyte mellan de bägge gymnasieskolorna.

Mellan den 5-11 juni kommer elever från SP10 & NV10 att delta i ett gemensamt projekt med eleverna från Tyskland, där de kommer undersöka en rad olika intressanta saker som rör de bägge ländernas ekonomi, kultur, turism etc. Givetvis sker även språkutbyte där huvudspråket är engelska, vilket ger bägge parter en chans att träna ett annat språk än sitt modersmål. Vi ser fram emot att få kunna presentera mer om deras gemensamma projekt inom kort.

Som en del av besöket så var det gemensam samling vid torget i Mönsterås kl.13.00 på Nationaldagen den 6 juni, här marscherade både lärare elever tillsammans med musikkåren ner till hembygdsparken för att se hur vi firar den svenska nationaldagen med musik, dans och sång.

Elever småpratar i hembygdsparken_Tyskland
Samlingsbild Gabelsbergsstudents and Mönsterås