Eleverna om programmet

Vad säger eleverna på Vård och omsorgsprogrammet

Anes Heganovic, Mönsterås, går tredje året på Vård- och omsorgsprogrammet.

Anes Heganovic elev Vo

Utbildningen har gett mig mycket. Under andra året var det fokus på medicin och hur olika sjukdomar behandlas. Jag hade fyra veckor praktik på ett LSS-boende och lika lång tid på ett äldreboende. Att varva teori och praktik gör att vi är förberedda när vi kommer ut på våra praktikplatser.
Utbildningen öppnar möjligheter att även kunna jobba inom det militära eller bli polis. Jag vill jobba med människor. Mönsteråsgymnasiet är en lagom stor skola, jag känner nästan alla elever.

Mohammad Bakkar, Mönsterås och Alvina Skaret, Blomstermåla går första året på Vård- och omsorgsprogrammet.

Mohammad_Alvina elever vid VO

Närheten till skolan är viktig för dem och att det är lättare att få hjälp eftersom det är lagom stora klasser.
– Jag valde det här programmet för att jag vill jobba med människor, kanske kommer jag att läsa vidare till sjuksköterska, säger Alvina.
– I framtiden vill jag bli polis, fortsätter Mohammad.
– Jag hade hört bra saker om skolan och den här utbildningen, jag valde det här programmet för att jag vill arbeta med och hjälpa människor, säger båda.

Benjamin Mönsteråsgymnasiet

Benjamin_skellett på skolan

Närheten till skolan är det bästa, jag har aldrig speciellt långt att gå till skolan. Jag tycker eleverna alltid är vänliga och flyttar mig när jag inte kan gå själv. Det känns tryggt att vårdas av dessa elever.