Elevintervju

Henrik Nilsson och Agnes Sundström, Mönsterås, och Olle Klasson, Oknö, går andra året på Teknikprogrammet.

Elever i Te på bild

De ser en stor fördel i att ha nära till Mönsteråsgymnasiet och inte behöva pendla.
– Vi känner att vi gjort rätt val. Under första året på Teknikprogrammet var det mycket teori men också tekniska moment. Vi fick i uppgift att bl. a göra en brevlåda och har räknat på krafter och mekaniska rörelser. Provat egenskaper hos olika material.
Att de valde detta program bottnar i deras stora teknikintresse.
– Utbildningen öppnar vägar för att läsa vidare efter gymnasiet, jag har ett stort intresse för datateknik, berättar Olle.
– Jag har valt inriktning Programmering och vill jobba med det i framtiden, säger Henrik.
– Jag är nyfiken på hur olika saker fungerar, fortsätter Agnes, som inte bestämt sig än vad hon vill jobba med i framtiden.