Teknikcollege

Elever som väljer en teknisk utbildning på Mönsteråsgymnasiet blir en del av Teknikcollege Östra Småland Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på tekniska utbildningar av hög klass. El- och energi programmet, Industritekniska programmet samt Teknikprogrammet på Mönsteråsgymnasiet är certifierade sedan april 2013. Även Naturvetenskapsprogrammet är Teknikcollegecertifierat, vilket Mönsteråsgymnasiet är först i landet med

Datorbild

Teknikcollegeprogrammen på Mönsteråsgymnasiet samverkar med Linnéuniversitetet. Sjöfartshögskolan i Kalmar och Institutionen för maskinteknik i Växjö erbjuder föreläsningar och laborationer för våra elever.

Utbildningarna planeras och genomförs i nära samverkan med regionens företag. Detta ger stora fördelar när man söker jobb eller börjar en kvalificerad teknisk utbildning. Samverkan med arbetslivet kvalitetssäkrar APL-platserna, ger välplanerade studiebesök, möjlighet till examensarbete på företag och goda möjligheter till sommarjobb.

Förändringar i våra lokaler har skapat bättre förutsättningar i både yrkesämnen och teknikämnen. Variation mellan teori och laborativt arbetssätt och tillämpning av det man läser i praktiskt arbete, möjliggör bättre studieresultat.

För vårt industritekniska program och för övriga teknikutbildningar har vi skapat en ny välutrustad skolverkstad, vilket innebär att vi kan erbjuda kvalificerad utbildning inom svetsning, skärande bearbetning, plåtbearbetning samt styr- och reglerteknik.

Här finns svetsutrustning (MIG/MAG, TIG, MMA och gasskärning), manuella och CNC-styrda svarvar och fräsar samt plåtbearbetningsutrustning. Vi har även utrustning för additiv tillverkning(3D-teknik). I våra teorisalar finns både CAD/CAM,3D-scanners och 3D-printers, vilket garanterar våra elever kännedom om både klassiska och nya tillverkningsmetoder

 

 

 
 
 
 
 

Mönsteråsgymnasiet: Torggatan 15, 383 31 Mönsterås
Telefon: 0499-175 00 Fax: 0499-179 28
E-post: gymnasiet.kansli@monsteras.se

Facebook