Elevintervju

Johanna Ek, Blomstermåla, Melina Andersson, Emilia Myrberg, Aya Ayoub och Judy Sibai, Mönsterås, går andra året på Naturvetenskapsprogrammet.

Elever i NA17

De är överens om att det är en bred utbildning, som ger många vägval och goda förberedelser inför vidare studier.
– Du kan bli vad du vill. Jag kan tänka mig att jobba som veterinär, säger Melina. Johannas förhoppning är också att få jobba som veterinär eller läkare.
– Mina favoritämnen är kemi och biologi, berättar hon.
– Jag gillar matematik och skulle vilja jobba inom någon organisation, något med miljö och människor, säger Judy.
– Jag kan tänka mig ett jobb som inredningsarkitekt eller civilingenjör, fortsätter Aya.
– Jag gillar matematik och har som mål att få jobba som beräkningsingenjör, säger Emilia.
Fördelar med Mönsteråsgymnasiet är att de har nära, men också att det är en mindre skola.
– Att det inte är så stora grupper gör att du känner dig bekväm i din klass och får mycket hjälp om du behöver det. Möjligheterna är goda att
också kunna påverka sin utbildning och välja kurser utifrån eget intresse. Det är bra relationer med lärare och klasskamrater och bra integration. Dessutom är det en styrka att Mönsteråsgymnasiet har Teknikcollege.