Eleverna om programmet

Vad säger eleverna om handelsprogrammet

Alva Svensson, Mönsterås, går andra året på Handels och administrationsprogrammet.

Alva Svensson

Helst skulle jag vilja jobba med mode och smink. Min dröm är att skapa ett eget klädmärke och driva egen butik. Utbildningen ger kunskap i att
göra en budget, marknadsföring, service och kundbemötande. Mitt första val var Barn- och fritidsprogrammet i Kalmar, men pendlingen gjorde att
jag bytte till Mönsteråsgymnasiet. Jag är jättenöjd med mitt val, jag har nära och en stor fördel är att det är mindre klasser på skolan.

Lucas Karlsson, Mönsterås, går andra året på Handels och administrationsprogrammet.

Lukas

Det är en bred utbildning, redan första dagen kände jag att det här programmet var något för mig. Du får lära dig service, branschkunskap,
hur du är mot kunder och lär dig också vem du är som person. Det är en fördel att få vara mycket i butik på praktiken. Andra året är vi ute två dagar i veckan. Jag skulle vilja jobba i en sportbutik. Fördelen med Mönsteråsgymnasiet är att det är nära. Mindre klasser tror jag också gör att du lär dig mer än i stora klasser, du får den hjälp du behöver och blir sedd.