Företag på skoltid (UF)

UF_elever diskuterar affärsider Ht20

I kursen Entreprenörskap kan du driva ett eget UF-företag. UF är ett koncept som ger dig en fantastisk möjlighet att starta, driva och avveckla ett eget företag under ett helt läsår. Kursen kan du välja som ett individuellt val, vilket ger alla elever på gymnasiet möjlighet att driva företag antingen i årskurs 2 eller 3. Du kommer garanterat att få ett både roligt och lärorikt år med många intressanta utmaningar om du väljer att starta ett företag på skoltid.
Läs mer om UF på www.ungforetagsamhet.se

Året som UF-företagare ger dig unika möjligheter att träna din förmåga att lösa problem, samarbeta, fatta beslut och ta ansvar. Dessutom får du ett meriterande diplom när du följer UF:s hela koncept från början till slut.

Ung Företagsamhet arrangerar under året en hel del aktiviteter för alla UF-företagare såsom kick-off, mässor och föreläsningar. Du kommer garanterat att få ett både roligt och lärorikt år med många intressanta utmaningar om du väljer att starta ett eget företag på skoltid.

För mer information se www.ungforetagsamhet.se

application/pdf Ung Företagsamhet (1,53 MB)

Höjdpunkten under UF-året brukar vara UF.-mässan under mars månad så man ställer ut sina produkter och visar upp sig för närliggande skolor och företag samt tävlar i oilka grenar så som bästa affärsidé, bästa säljare, bästa monter osv.

Läsåret 2019 så har vi UF-företagare från både HA-programmet och BA-programmet.

Kärlek åt alla UF

Eleverna på HA säljer lite mer mjuka produkter som värmer i själen för nära och kära.

SmåstugorUF

BA eleverna säljer även dom produkter som värmer små själar när de kan leka i en alldeles nybyggd lekstuga.