Eleverna om programmet

Här kan du se lite vad eleverna säger om EE-programmet

Linus Svensson, Mönsterås, går El- och energiprogrammet.

Linus på ledningscentral södra

Han tycker att praktiktiden under åtta veckor på vattenverket på Södra Cell i Mönsterås var mycket lärorik. Det är en av kommunens största arbetsplatser med drygt 400 anställda. Produktionen uppgår till 2 200 ton pappersmassa per dygn.
– Jag fick en god inblick i processen. Vid rondering kollar man motorer som driver pumpar, filter i bassänger och kemikaliedosering med mera.

I vattenverket renas 750 liter vatten i sekunden. Det var lärorikt att se hur vattnet, som används inom företaget och även förser närområdet med dricksvatten, behandlas i olika reningssteg. Jag kan tänka mig att jobba inom detta område. När jag valde El- och energiprogrammet på
Mönsteråsgymnasiet var min tanke från början att bli vanlig elektriker, men jag valde sedan inriktningen energiteknik. Jag skulle vilja jobba med att få fram förnybar energi genom t. ex. vatten- och vindkraft.

Farhan Qorane Aden, Mönsterås, går Eloch energiprogrammet.

Farhan EE18

– Redan som ung hade jag ett intresse för elektronik och vill utveckla detta. Nu är det framför allt automation, att installera program inom industriproduktion och robotteknik som intresserar mig. Det är ett yrke som jag vill jobba med i framtiden. Jag trivs väldigt bra på Mönsteråsgymnasiet, det är en nära kontakt mellan elever och lärare och en lagom stor skola.