Eleverna om programmet

Albin Möller, Mönsterås,går andra året på Bygg- och anläggningsprogrammet.

Byggelever

Eleverna varvar teori och praktik och lär sig använda många olika verktyg för framtida yrkesliv.

– Som liten önskade jag mig verktyg så intresset för att bygga har funnits länge. Jag vill bli snickare, det är ett variera

nde arbete. Att ha både teori och praktiska moment i utbildningen är bra och lärorikt.

Davit Margaryan, Blomstermåla, går andra året på Bygg och anläggningsprogrammet.

– Jag vill bygga mitt drömhus själv. Först hade jag tänkt gå Fordonsprogrammet, men bygg är roligare och mer varierat.

Lith Shaqra, Tålebo,går andra året på Yrkesintroduktion inom bygg.

– Jag går på IM och har yrkespraktik på bygg, jag trivs jättebra och vill jobba som snickare. Jag har nära till Mönsteråsgymnasiet och bra
kontakt med lärarna.

Kamil Resemann, Mönsterås, går andra året på Byggoch anläggningsprogrammet.

– Först gick jag ett år på Industriprogrammet, men insåg att jag ville gå i min pappas fotspår och bli byggare. Det här är något jag vill
göra i framtiden. Jag har redan lärt mig mycket. Mitt mål är att bli egen företagare.

Jonatan Ivarsson, Blomstermåla, går andra året på Bygg- och anläggningsprogrammet.

– Under första året fick vi prova på olika praktiska moment, vi har byggt ett förråd och en altan. Jag vill bli snickare och få möjligheten att
göra lite olika saker.