Studieresa till Tyskland mars 2012

Under några soliga marsdagar reste en liten grupp tyskstuderande elever i åk 2 och 3 på studieresa till Tyskland. Resan gick i samma fotspår som fjolårets d v s till Lübeck, varifrån dagsutflykter till Hamburg och Schwerin var inplanerade.

Vi har varit inkvarterade på det trevliga och välskötta hotellet Zur alten Stadtmauer i Lübeck. Utöver det centrala läget och den sympatiska hotellpersonalen, erbjuder detta hotell en förnämlig frukostbuffé.

Första dagen åkte vi till Hamburg, där vi bland annat besökte konsthantverksmuséet, rådhuset, Reeperbahn och vi ”klättrade” även upp i tornet av S:t Michaeliskyrkan (109 m), vilken bjuder på en fantastisk utsikt över staden.  Lite shopping på köpgatan Mönckebergstrasse hann vi också med innan återresan till Lübeck.

Nästa dag blev det en utflykt till den betydligt mindre, men ack så charmiga, staden Schwerin.  Huvudattraktionen var utan tvekan det magnifika slottet med dess intressanta slottsmuseum och vackra omgivningar. Därefter skedde en rundvandring i solskenet genom stadens vackra gator.

Sista dagen tillbringades i Lübeck där vi spontan besökte en ”anrik”, gammal (i ordens rätta bemärkelse) gymnasieskola ”Johaneum” med närmast 1000 elever. Ett planerat besök var en stor utställning av den svenske impressionisten Anders Zorn. Sedan var det dags för sista shoppingrundan. På kvällen gick färjan tillbaka till Sverige via Travemünde.  Studieresan blev mycket lyckad och eleverna har även fått möjlighet att pröva sin tyska på plats.

Klicka på bilden för att se bildspel från Tyskland

Kommentar till bilderna som finns i bildspelet

100 3563     Eleverna hittade en reskamrat till, det kändes tryggt att ha ”Björn” med!

100 3584     Här laddas för dagen med en underbar frukost på hotellets inglasade altarn!

100 3588     Tjejerna tämjde sjöodjuret i Schwerin!

100 3591     Nya svenska slottsfruar på slottet i Schwerin!

100 3603

100 3615     Skola eller kloster? Över 230 år gamla gymnasieskola i Lübeck som saknade en inbjudande atmosfär och en rejäl uppfräschning!

100 3616     Helt utmattad av sista shoppingrunda!

Publicerad 2012-03-30