Studieresa till Tyskland

Elever i Hamburg

Elever på besök i Hamburg

Under några soliga marsdagar har sju tyskstuderande elever i åk 2 och 3 genomfört en studieresa till Tyskland.  Eleverna har under sin vistelse varit inkvarterade på det trevliga och välskötta hotellet Zur alten Stadtmauer i Lübeck. Utöver det centrala läget och den sympatiska hotellpersonalen, erbjuder detta hotell en förnämlig frukostbuffé.
Första dagen gjordes en dagsutflykt till Hamburg, där man bland annat besökte hamnen, rådhusplatsen, börsen och – för de som inte var höjdrädda! – även åkte upp i tornet av S:t Nikolaikyrkan, vilken bjuder på en fantastisk utsikt över staden.  Lite shopping på köpgatan Mönckebergstrasse hann man också med innan återresan till Lübeck.
Nästa dag blev det en utflykt till den betydligt mindre, men ack så charmiga, staden Schwerin.  Huvudattraktionen var utan tvekan det magnifika slottet med dess intressanta slottsmuseum och vackra omgivningar. Därefter skedde en rundvandring i solskenet och en lunch på ett centralt beläget kafé.
Sista dagen tillbringades i Lübeck där eleverna själva satt ihop ett fritt program. På kvällen var det sedan dags att åka tillbaka med färjan till Sverige via Travemünde.  Studieresan blev mycket lyckad och eleverna har även fått möjlighet att pröva sin tyska på plats.

Publicerad 2011-03-30