Studieresa till Italien

Studieresa till “Bella Roma”

Spanska trappan

För nionde året i rad har Mönsteråsgymnasiet organiserat en studieresa till Rom för italienskstuderande elever i årskurs tre. Under fem februaridagar har sex entusiastiska elever bytt snö och kyla mot sol och (viss) vårvärme i Rom. Eleverna har under sin studieresa kunnat studera och uppleva den italienska kulturen, samt pröva sin italienska “på riktigt”.

Eleverna har även för varandra fått presentera kända sevärdheter såsom Pantheon, Fontana di Trevi och Spanska Trappan. En given höjdpunkt var den guidade antika turen, med bl.a. besök på Colosseum, Forum och en picknick i solskenet på Palatinen. Vatikanen var en annan höjdare, liksom det faktum att det pågick karneval i staden med tillhörande festligheter.

Mellan de många studiebesöken har eleverna kunnat njuta av den goda italienska maten och – inte minst – den ljuvliga glassen.

Precis som tidigare år har även denna resa uppskattats mycket av eleverna. Eleverna presenterar sina upplevelser genom en fotoutställning i skolans entré.

Publicerad 2012-03-21