Studieresa Göteborg 3 juni

I kursen Turism och resor har eleverna från Hp09 haft en uppgift att på egen hand arrangera, beräkna och

Morgonfika på rastplats i Vetlanda med Hp09

genomföra en resa. Planeringsarbetet med att kontrollera priser, beräknar tider, anordnar studiebesök har pågått under ett par veckor. Den 3 juni bar det av och första stoppet var Vetlanda där eleverna dukade upp morgonfika i det gröna. Färden fortsatte sedan till Borås där det gjordes lunchstopp.

Därefter var det besök på Gothia Towers hotell i Göteborg, där eleverna hade anordnat ett studiebesök på Nordens största konferens och mässanläggning. Färden gick sedan vidare över gatan till Lisebergs nöjespark där nästa studiebesök var arrangerat.

Lisebergs nöjespark tagen från Gothia Towers

Vi fick ett mycket intressant besök på Nordens ledande turistattraktion med ca 3.5 miljoner besökande varje år. Kvällen avslutades sedan med att pröva de attraktioner som parken kan erbjuda

Studiebesök i svit på Gothia Towers

. Tidig morgontimma ankom sedan eleverna hem trötta och nöjda efter genomfört sin första arrangerade resa.

Publicerad 2010-06-12