Samhällselever i Sveriges riksdag

Fredagen den 16 mars deltog Pelle, Linnéa och Lina från skolans Samhällsvetenskapsprogram i Ungdomens riksdag. Tillsammans med ungdomar från hela landet fick de diskutera samhällsfrågor i utskott och fatta beslut i riksdagens kammare. De fick även vara med och ställa frågor till några av regeringens ministrar. Pelle ställde en fråga till miljöminister Lena Ek, som själv är från Mönsterås. Efter frågestunden kom hon fram till eleverna, pratade en stund och bad dem hälsa till Mönsterås.

Förberedelserna

Under hösten har eleverna på samhällsinriktningen satt sig in i riksdagsarbetet genom att skriva egna lagförslag och diskutera regeringens förslag om det svenska bidraget till den internationella säkerhetsstyrkan i Afghanistan (ISAF).

Titta på Pelles fråga till Lena Ek

Vill du se hela debatten så kan du titta nedan

Publicerad 2012-03-21