Reserapport från Zamora

Salamanca har ca 160.000 invånare varvid av detta är ca 30.000 studenter som läser vid universitetet. Det var här den sk.Salamancaskolan uppstod redan på 1500-talet som har haft en avgörande roll i rättsfilosofin. Vidare berättar Jan att de även här har varit på en stadsrundtur och sett en mängd gamla byggnader och torg, bla. såg man La plaza mayor som är stadens största torg och uppfördes redan på 1700-talet. Staden är rik på kulturarv och finns numera på Unescos världsarvlista. Tyvärr är inte allt roligt Jan låter även meddela att några elever har fått maginfluensa under resan, men alla gör så gott de kan för att stötta och hjälpa både från svenska och spanska vänner. Tiden går fort när man har roligt säger Jan, han skall nu under dagen diskutera med den spanska skolans rektor om fortsatt utbyte och hur de skall arbeta med detta Eu-projekt. Sen blir det läggdags tidigt ikväll. Resan hem startar kl.05.00 och då hoppas vi alla är på benen efter sjukdomar etc.

Detta var sista reseskildringen på plats i Spanien, mer väntas av personal och elever vid hemkomsten till ett kallt och mycket snörikt Sverige.

Publicerad 2010-02-23