Ölandsresa med Nv/Te

Den 10 juni åkte Nv & Te programmet iväg för att genomföra den numera tradtionella resan till Öland.

Eleverna samlade vid bussen

Nämnas kan att det var resa nummer 8 i ordningen. Upplägget är att går man på NV-programmet skall man på sina 3 år på gymnasiet hinna se hela Öland från norr till syd. Detta år var det besök på mellersta Öland som stod på programmet, med besök på Jordtorpsåsen, Ismanstorpsborg, Gråborg, Lerkaka m.m. På Torsdagskvällen slog man upp tälten och tog fram grillen på Ekerums camping och avslutade kvällen med kluriga lekar. På Fredagen fortsatte äventyret med Halltorps hage samt Borgholms slottsruin innan färden gick åter till Mönsterås. Nyhet för detta år är att även eleverna vid Te-programmet årskurs 1 hälsade välkomna att medfölja för att få samma möjlighet att uppleva Öland under sina 3 år på skolan.

Elver vid Gråborgs fästning VT 10

Bilder tagna av Jan-olof Larsson