Mordrättegång i Gradängen

I kursen Engelska C arrangeras årligen ett rollspel i form av en rättegång enligt amerikansk modell. Eleverna, som alla går i årskurs tre, har under fem veckor arbetat med ett delikat rättegångsfall där de blivit indelade i två “lag” (försvars- mot åklagarsida).

Det hela utmynnar i ett rollspel framför en “live-jury” bestående av årskurs ettor – detta år NATE11 – som ingenting vet om fallet. Det är alltså upp till varje lag att kunna presentera fallet på ett så tydligt och övertygande sätt som möjligt. Under hela processen (inklusive rättegången) sker kommunikationen givetvis på engelska.

Det brukar bli underhållande shower och årets rättegång var verkligen inget undantag. Eleverna kom rejält taggade till “rättegångssalen” – Gradängsalen - utklädda till advokater och vittnen. De tog ut svängarna ordentligt, vilket gav jurymedlemmarna en hel del huvudbry. Juryn fick sedan, genom sluten votering, bestämma sig för om den anklagade var skyldig eller oskyldig.

Hur det gick??....Utslaget blev 15-9 till försvarets fördel - en friande dom med andra ord.

Rollepslsed

Eden avläggs