Lyckad mässa skapade intresse

Lördagen den 20 oktober var det öppet hus och gymnasiemässa på Mönsteråsgymnasiet. I cafeterian visade de olika programmen upp sin verksamhet, i klassrummen presenterade sig programmen och lektioner var öppna för besök.

Mässentren

På Vård- och omsorgsprogrammet passade många på att testa sitt blodtryck, ta blodprov och prova på att bli gipsad. I skolans datorsal visade eleverna från Samhällsvetenskapsprogrammet hur de släktforskar. I andra änden av skolan fick besökarna vara med om olika kemiska laborationer på Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet visade bl.a. det nya androidkonceptet. Industriprogrammet visade hur ett växthus fungerar och Elprogrammet lödde kretskort.

Handelsboden var öppen och där bjöds det på fika och en chokladfontän som gjorde succé. Datortillbehör och kakor hade en strykande åtgång. Där kunde man också delta i en tipstävling, där vinnaren vann en fantastisk hembakad tårta. Handelsboden är nu öppen under veckorna, för försäljning av datortillbehör mm.

Chokladfontän

Nu håller vi alla tummarna för att många nya elever söker sig till Mönsteråsgymnasiet!

Publicerad 2012-10-25