Invigning av CNC-maskin

Tisdagen den 9 september 2015 hölls invigning av vår nya CNC-maskin av märket Emco Consept Mill 155

Maskinen är skänkt av Häradssparbanken. Tillskottet av maskinen gör att utbildningen kan utveckla elevernas kunskaper inom industriell teknik och industriteknisk produktion. Det industritekniska yrkesområdet förändras snabbt och därför är det av stor vikt att eleverna ges möjlighet att utbildas på moderna maskiner med modern teknik.

Den nya CNC-maskinen uppfyller alla dessa krav. Maskinen är rätt maskin för att utbilda våra ungdomar så att de får en bred, aktuell utbildning som är anpassad både för det lokala näringslivet och tillverkningsindustri i hela landet. Maskinen är anpassad för flera olika programmeringsspråk, vilket gör den extra värdefull i utbildningssammanhang. Den ger Industritekniska programmet en möjlighet att förbereda eleverna för ett yrkesliv inom industri och teknik och stimulera till fortsatt utveckling.

I video kan du se ingvigningen.

Det är med mycket stor tacksamhet som vi på Mönsteråsgymnasiet tar emot CNC-maskinen av Häradssparbanken.

Publicerad 2015-09-09