Guilty or not guilty!

Rollspel i Engelska C, Mönsteråsgymnasiet

I kursen Engelska C arrangeras årligen ett rollspel i form av en rättegång enligt amerikansk modell. Eleverna, som alla går i årskurs tre, har under fem veckor arbetat med ett knivigt rättegångsfall där de blivit indelade i två “lag” (försvar mot åklagare).

Det hela avslutas med ett rollspel framför en “live-jury” bestående av årskurs ettor – i år SP09 – som ingenting vet om fallet. Det är alltså upp till varje lag att kunna presentera fallet på ett så tydligt och övertygande sätt som möjligt. Under hela processen (inklusive rättegången) sker all kommunikation på engelska.

Rollspel i Engelska C, Mönsteråsgymnasiet

Det brukar bli underhållande shower och årets rättegång var sannerligen inget undantag. Eleverna kom laddade till “rättegångs- salen” (Gradängsalen) utklädda som advokater och vittnen. De tog ut svängarna ordentligt och juryn hade därför ett tufft beslut att fatta.

Hur det gick??
Den åtalade fälldes för dråp och får spendera de kommande 99 åren i fängelse.

Text och bild: Björn Bäckström

Publicerad 2009-12-03