Guilty or not guilty!

Eleverna, som alla går i årskurs tre, har under fem veckor arbetat med ett knivigt rättegångsfall där de blivit indelade i två “lag” (försvar mot åklagarsida).

Slutplädering

Det hela avslutas med ett rollspel framför en “live-jury” bestående av årskurs ettor – detta år NVTE10 – som ingenting vet om fallet. Det är alltså upp till varje lag att kunna presentera fallet på ett så tydligt och övertygande sätt som möjligt. Under hela processen (inklusive rättegången) sker kommunikationen givetvis på engelska.

Det brukar bli underhållande shower och årets rättegång var sannerligen inget undantag. Eleverna kom rejält taggade till “rättegångssalen” (Gradängsalen) utklädda som advokater och vittnen. De tog ut svängarna ordentligt och juryn hade därför ett tufft beslut att fatta.

Hur det gick??....Med en rösts marginal 10-9 fälldes den åtalade för mord och får nu uthärda resten av sitt liv i fängelse.

Sltplädering
Publicerad 2010-12-19