GUILTY OR NOT GUILTY!

I kursen Engelska C arrangerades även detta år ett rollspel i form av en rättegång enligt amerikansk modell. Eleverna, som alla går i årskurs tre, har under de fem senaste veckorna noga studerat och förberett ett knivigt “case” - indelade i två “lag” (försvar mot åklagarsida).

Det hela avslutades med ett rollspel framför en “live-jury” bestående av årskurs ettor – detta år SA12 – som inte hade några förkunskaper om det specifika fallet. Läraren fick ikläda sig rollen som domare (med en för dagen släpig Texas-accent).

Varje “lag” skulle alltså presentera fallet på ett så tydligt och övertygande sätt som möjligt. Under hela processen (från första presentation av fallet till dagens rättegång) har kommunikationen givetvis skett på engelska.

Eleverna kom rejält taggade till “rättegångssalen” (Gradängsalen) utklädda som advokater och vittnen. Även detta år bjöd på en sprakande underhållning, där eleverna tog ut svängarna rejält. Juryn fick således ett riktigt tufft beslut att fatta - något som skedde genom sluten votering.

: Försvaret gör sin slutplädering inför juryn – med åklagarsidan i  bakgrunden och den mordåtalade till höger.

Försvaret gör sin slutplädering inför juryn – med åklagarsidan i  bakgrunden och den mordåtalade till höger.

Korsförhör av vittne från åklagarsidan.

Hur det gick??.........med knapp marginal (10-7) friades slutligen den åtalade (Ms Foster) för mord och hon får därmed åtnjuta ett liv i full frihet.

Publicerad 2012-12-07