Elever mötte våren i Paris

Obelisk i Paris

Markus och Filip

Markus och Filip konsulterar guideboken

Vår resa började en tidig och kylig söndagsmorgon. Vi möttes i Kalmar där vi väntade på tåget som skulle ta oss till Köpenhamn, och därifrån flög vi till Paris största flyplats, Charles de Gaulle. Väl i Paris gick vi på många rundvandringar, och såg bland annat Eiffeltornet, Triumfbågen, Lilla Triumfbågen, Place de la Concorde, Place des Vosges, Place de la Bastille och Den okände soldatens grav. Vi gjorde även många kulturella besök på olika museer, slott och kyrkor. Vi besökte Louvren och Musée d’Orsay, Notre Dame, Sacre-Coeur, Saint-Sulpice och slottet i Versailles.
När vi var i Paris passade vi även på att testa deras matkultur. Vi åt bland annat musslor, crêpes, baguetter, salade nicoise, croissanter och drack café au lait. Hela veckan hade vi jättefint väder med strålande solsken, så vi passade på att ta en båttur på Seine, där man kunde se alla sevärdheter som ligger längs med floden.
Vi promenerade mycket varje dag, bland annat fönstershoppade vi bland de dyra butikerna på Champs Élysées. Vi strosade även runt i en massa olika kvarter, till exempel Quartier Latin där många studenter bor, le Marais som är ett etniskt kvarter och Montmartre som är ett mysigt kvarter med caféer och restauranger, och även ett före detta konstnärskvarter.
Vi hade en mycket bra resa där vi både har haft kul och har fått använda våra kunskaper i det franska språket. Alla kan vi nog hålla med om att vi har fått mersmak för Paris och att vi gärna återvänder dit igen!
Skrivet av:
Alina Avdic SP09