Elevbesök i Rom

För åttonde året i följd har Mönsteråsgymnasiet arrangerat en studieresa till Rom för italienskstuderande elever i årskurs tre. Under fem februaridagar har nio förväntansfulla elever kunnat åka från snö och kyla till härlig vårvärme i Rom. Eleverna har under sin studieresa fått möta den italienska kulturen och dessutom kunna pröva sin italienska “på riktigt” i äkta miljö – något de också klarat på ett alldeles utmärkt sätt.
Naturligtvis har även kända sevärdheter såsom Colosseum, Vatikanen och Spanska Trappan besökts, men även andra aktiviteter har hunnits med, såsom picknick i solskenet på Palatinen. En given höjdpunkt var fotboll på Stadio Olimpico där de tillsammans med drygt 30000 fanatiska “Laziali” bevittnade en match i Serie A. Stämningen på arenan var verkligen på topp!
Mellan de många studiebesöken har eleverna kunnat njuta av den goda italienska maten och – inte minst – den ljuvliga glassen.
Precis som tidigare år har även denna resa uppskattats mycket av eleverna. De tänker inom de närmaste tiden presentera sina upplevelser, bland annat genom en fotoutställning i skolans entré.

Rom_Sp08

Elever framför Colosseum