Elevbesök i Italien

Det har blivit en trevlig liten tradition nu. För sjunde året i rad har Mönsteråsgymnasiet arrangerat en studieresa till Rom för italienskstuderande elever på skolan. Under fem februaridagar har fyra förväntansfulla elever kunnat byta snö och kyla på hemmaplan mot vårvärme i Rom. Eleverna har under sin studieresa fått känna på den italienska kulturen och samtidigt kunna pröva sin italienska i naturlig miljö – vilket de klarat på ett utmärkt sätt.
Naturligtvis har även kända sevärdheter såsom Colosseum, Peterskyrkan och Fontana di Trevi besökts, men även lite mer okända turistattraktioner har hunnits med. En höjdpunkt var kapucinerkryptan vid Piazza Barberini, som innehåller “konstverk” bestående av ben och skallar från över 5000 munkar! Bisarrt men också häftigt. Mellan de många studiebesöken har eleverna kunnat njuta av det ypperliga italienska köket och – inte minst – den ljuvliga glassen.
Precis som tidigare år har även denna resa uppskattats mycket av eleverna. De tänker inom de närmaste tiden presentera sina upplevelser, bland annat genom en fotoutställning i skolans entré.

Spanska trappan

Framför spanska trappan