Undermeny

El viaje a España – Resan till Spanien

Vår resa började i Madrid, där vi tillbringade natten på ett hotell. Dagen efter blev vi guidade av Ragna runt i Madrid, där vi fick se några av alla sevärdheter, som representerar staden. Efteråt fick vi egen tid som vi tillbringade på stan. På kvällen satte vi, ett gäng nervösa ungdomar, oss på bussen, som skulle ta oss till Segovia.

På busstationen blev vi mötta av våra värdfamiljer, som tog emot oss med öppna armar. I deras hem väntade en trerätters middag.  Efter den mycket ”näringsrika” måltiden, blev det läggdags. Varje morgon väntade sockerbomben på frukostbordet.  Till lunch fick vi varje dag testa på nya spanska delikatesser och till middagen likaså. Det stora samtalsämnet, när gänget samlades var, vad man fått att äta. Vi gick definitivt inte hungriga och vi är nu alla sockerberoende.

Under vår vistelse i Segovia fick vi se många fina sevärdheter som t  ex Segovias stolthet akvedukten, slottet Alcazar, katedralen på Plaza Mayor, ett kloster och mycket mer. Vi är väldigt nöjda med vår resa. Det var en häftig upplevelse att få bo hos de spanska familjerna som tog så väl hand om oss. Vi kan alla tänka oss att återvända till Spanien och den mysiga staden Segovia.

Elever från mönsteråsgymnasiet som läser spanska Vt11
Publicerad 2011-04-06
 
 
 
 
 

Mönsteråsgymnasiet: Torggatan 15, 383 31 Mönsterås
Telefon: 0499-175 00 Fax: 0499-179 26
E-post: gymnasiet.kansli@monsteras.se

Facebook