Anna Hedh (S) besökte Mönsteråsgymnasiet

Den 25 maj är det dags för val till Europaparlamentet. Det är 18-årsgräns för att ha rösträtt, vilket innebär att alla elever i årskurs tre och många elever i årskurs två är röstberättigade. Vi kommer att under våren uppmärksamma Europaparlamentsvalet på flera sätt, bland annat kommer vi att arrangera ett skolval den 19 maj.

Anna Hedh (S) samt Lucas Johansson SA12 ses tillsammans på bilden

Anna Hedh (s) & Lucas Johansson SA12

Den 10 april fick vi besök av Anna Hedh, Europaparlamentsledamot från Mörbylånga. Hon sitter för Socialdemokraterna och har så gjort sedan 2004, nu hoppas hon på att bli omvald. Hon höll presentationer i Gradängsalen inför eleverna på skolan. Anna Hedh pratade om vikten att rösta, då flera odemokratiska partier, exempelvis Jobbik i Ungern, har fått större inflytande nationellt och inom EU. Hedh pratade även om hur EU påverkar våra liv, att uppemot 70 % av de politiska besluten i kommunerna påverkas av EU-lagstiftning. Hon pratade även om hur EU har stort inflytande i energi-, klimat- och konsumentfrågor.

Anna passade givetvis på att bedriva sin personvalskampanj inför eleverna. Framöver hoppas vi få fler besök inför valet, förhoppningsvis en representant från det andra politiska blocket.

Publicerad 2014-04-11